top of page
Search
  • Writer's pictureArt In Soap

Otvorite pore na koži i pomognite detoksikaciju

Osim kroz jetru, krv se može pročistiti i kroz bubrege, crijeva, pluća i samu kožu.

O detoksikaciji organizma obavezno se čuje poslije dužih blagdana, razdoblja kada uživamo u izobilju slasnih zalogaja. Često je hrana koju konzumiramo za blagdane dosta „teška“, masna, mesnata i prepuna šećera, što u konačnici opterećuje naš organizam, naročito jetru. No krv se može pročistiti i kroz bubrege, crijeva, pluća i samu kožu.


Kako smo nerijetko svjesni da smo pretjerali s uživanjem u nesvakodnevnoj količini i vrsti hrane, mnogi se odlučuju na provođenje detoksikacijskih dijeta ili drugih načina promjene prehrambenih navika ili životnog stila da bi izbacili eventualne otrove koji su se nakupili u organizmu.


Metode kojima možemo pomoći organizmu da se lakše oporavi od opterećenja teškom prehranom:

  • Promjena režima prehrane i prelazak na laganiju hranu bogatiju svježim voćem, povrćem, smoothijima, čajevima, odabir konkretne detoksikacijske dijete

  • Povećati unos vode

  • Krenuti na vježbanje ili teretanu

  • Duboko disanje

  • Otvoriti pore na koži i pomoći joj da diše.

Uklanjanje odumrlih stanica kože, tzv.piling najlakši je način da se potakne stanična obnova i uklone nečistoće koje začepljuju pore. Prirodni sapun obogaćen sitnim granulicama. npr. kokosova brašna, nježno će očistiti vaše lice i tijelo. Stopala također nemojte zanemarivati samo zato jer je zima i jer noge nije potrebno pokazivati. Otvrdnulu kožu na petama i stopalima omekšajte pilingom s pijeskom. A cijelom tijelu podarite tuširanje sapunom s aktivnim ugljenom koji ima sposobnost da toksine veže na sebe. Poklonite si detoksikacijski paket i učinite nešto dobro za sebe i svoju kožu!

177 views0 comments

Recent Posts

See All

Drugi o nama

RTL.hr https://www.rtl.hr/vijesti-hr/mali-biznisi/4049980/podravska-obitelj-nagradjivana-je-za-svoj-sapun-od-kozjeg-mlijeka-na-proizvodnju-nas-je-nagovorio-prijatelj/ Mentorica.biz https://mentorica.b

bottom of page