top of page
Search
  • Writer's pictureArt In Soap

Uvjeti korištenja

Updated: Dec 18, 2018

Proizvođač:

OPG Korošec

M.P. Miškine 108

Đelekovec

OIB: 57408994094

IKG: 54014922

JIBG: HR70014448

MIBG: 123001

IBAN: HR3724020063102056937

URL: www.artinsoap.com


Opći uvjeti

1. Ove internetske stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje OPG Korošec. Nastojimo da informacije o proizvodima budu točne i ažurne, ali se ograđujemo od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.

2. OPG Korošec ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internetskim stranicama, odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova, što znači da u slučaju održavanja ili vanjskih okolnosti, moguće je da pristup na stranicu neće biti moguć.

3. Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom da se radi o ručno rađenim proizvodima od kojih su neki gotovo unikat, fotografije proizvoda su najčešće simbolične. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika OPG KOROŠEC će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

4. Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike stranice, te korištenjem stranice korisnici pristaju na navedene uvjete i pravila.

5. Svi materijali dostupni na stranici su intelektualno vlasništvo OPG-a Korošec, te se mogu koristiti jedino uz pisano odobrenje vlasnika. U svrhe marketinga i promidžbe materijal se može koristiti u dogovoru s vlasnikom.


Uvjeti prodaje

Uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internetskim stranicama www.artinsoap.com. Prodavatelj proizvoda ponuđenih na internetskoj trgovini je OPG Korošec, a Kupac robe je posjetitelj internetskih stranica koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronički obrazac za narudžbu i pošalje ga Prodavatelju. Roba se naručuje temeljem elektroničkog obrasca, putem e-pošte, telefona ili porukom na službenoj Facebook stranici trgovine. Proizvodi se mogu birati iz asortimana internetske trgovine koji je složen po kategorijama. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, proizvod je klikom na gumb potrebno dodati u košaricu. U košarici možete definirati količinu proizvoda, uz mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati asortiman. Po završetku razgledavanja, vratite se na košaricu i odaberite “Kupi”. Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja i dostavu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stići će na vašu adresu e-pošte. Osim elektroničkim putem, prodaja proizvoda u web trgovini može se obaviti putem e-pošte: opg-korosec@artinsoap.com, telefonskim putem pozivom na broj +385989582812 te putem poruke na službenoj Facebook stranici trgovine pod nazivom Art In Soap ili posjetom prodajnom mjestu na adresi Prodavatelja.


Naručivanje/dostava

Narudžbe je moguće izvršiti putem internetske stranice u bilo koje doba dana ili noći, svakoga dana od 0 do 24 sata, kao i putem e-pošte, dok ostale oblike narudžbi zaprimamo radnim danim od 10-14h na broj telefona 00 385 98 9582 812. Naručene proizvode trenutno dostavljamo samo na područje Republike Hrvatske putem kurirske službe Overseas koja omogućuje najbrži prijenos pošiljke „od vrata do vrata”. Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku od 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima prikup pošiljke će biti organiziran prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu.

U slučaju da naručite proizvod kojeg trenutno nema na zalihi, kontaktirat ćemo vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu, no trudimo se maksimalno ažurirati web stranicu kako biste odmah znali koji proizvod je odmah dostupan, a za koji je potrebno čekati do najviše 3 tjedna od narudžbe, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.


Uvjeti plaćanja

Trenutni mogući oblici plaćanja su:

1. Pouzećem – ako nam to naglasite u formi za naručivanje.

2. Plaćanje po ponudi: može se izvršiti dostavom ponude na vašu adresu e-pošte, te vašom uplatom na naš žiro račun IBAN: HR3724020063102056937 kod Erste banke bilo općom uplatnicom ili e-bankarstvom. Sve eventualne bankovne troškove koji mogu nastati prilikom transfera novca, snosi kupac. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Za izdavanje R1 računa potrebna je napomena kod same narudžbe, te je OPG KOROŠEC, kao poduzetnik u sustavu PDV-a, a sve su cijene istaknute na internetskoj stranici izražene s uključenim PDV-om.

3. Kreditnim/debitnim karticama:

  • Maestro

  • Mastercard

  • Visa

  • Amex.

Kartice svih izdavača koji imaju još dodatnu zaštitu 3DSecure za online plaćanja na žalost ne mogu biti prihvaćena zbog načina na koji ugrađeni sustav za obradu kartica Braintree funkcionira (npr. Maestro i Mastercard Zagrebačke banke). Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 25,00 za pakete do 2 kg za područje cijele Republike Hrvatske.


Način zaštite povjerljivih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom sustava Braintree za on-line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se u realnom vremenu.


Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

OPG Korošec obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza (dostava narudžbe); informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici OPG-a Korošec i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Izjava o konverziji

Sva plaćanja bit će izvršena u hrvatskim kunama. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.


Poštarina/otprema

Dostavu svih paketa prodavatelj obavlja brzo i sigurno. Pošiljke dostavljamo koristeći usluge dostavne službe Overseas. Cijena dostave uračunata je u cijenu paketa. Dostava naručenih proizvoda za Hrvatsku obavlja se po uvjetima opisanim uz svaki proizvod. Prodavatelj započinje proces organiziranja dostave proizvoda nakon što kupac u potpunosti dovrši naručivanje i kupnju proizvoda, odnosno dostavi potvrdu o izvršenom plaćanju. Prilikom preuzimanja robe dužni ste provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati kurirskom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja predmeta. Ukoliko dođe do problema u dostavi i paket se vrati na adresu pošiljatelja, prodavatelj se obvezuje na povrat uplaćenog iznosa, uz umanjenje za troškove dostave. Pod problemom u dostavi smatra se sljedeće:

  • adresa je nepostojeća,

  • adresa je postojeća, ali ne i primatelj,

  • primatelj je nedostupan te se paket ne može isporučiti,

  • primatelj ne želi preuzeti paket.

Ukoliko u roku od 7 radnih dana ne dobijete svoju pošiljku, molimo vas da nas kontaktirate.


Podaci o naručitelju/primatelju

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelj/primatelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Ukoliko dođe do bilo kakvih problema ili nejasnoća molimo da nam se obratite porukom e-pošte na adresu: opg-korosec@artinsoap.com ili pisanim putem slanjem upita na adresu OPG Korošec, M.P. Miškine 108, 48316 Đelekovec.


Izjava o privatnosti

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.


Povrat / Reklamacije

1. Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije primitka paketa s naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova.

2. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine.

3. Reklamaciju na mehanička oštećenja unutar paketa potrebno je prijaviti Prodavatelju unutar 14 radnih dana od primitka paketa uz dostavu fotografskog dokaza.

4. Od prava povrata izuzeti su proizvodi s vidljivim znakovima korištenja.

5. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.

6. Proizvodi koji su isporučeni u kompletu (npr. poklon paket) ne moraju biti vraćeni u kompletu, već samo onaj proizvod koji je oštećen ili neispravan.

7. Ukoliko kupac zaprimi paket, a proizvod je neispravan/oštećen, dužan nas je obavijestiti o problemu unutar 5 radnih dana, te ukoliko želi zamjenu prodavatelj će o svojem trošku napraviti zamjenu putem bilo koje dostavne/kurirske službe. Reklamacije nakon navedenog roka neće biti priznate.

8. Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, sukladno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima.

9. O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti porukom e-pošte poslanom na adresu opg-korosec@artinsoap.com ili pisanim putem na adresu: OPG Korošec, M.P. Miškine 108, 48316 Đelekovec.


UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na kraju ovog odlomka.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas zaprimili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Troškove povrata robe snosimo sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Predložak obrasca za jednostrani raskid ugovora (ispod) možete elektronički ispuniti i poslati na e-mail opg-korosec@artinsoap.com. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.


PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU

1. Ime, prezime i adresa potrošača:

2. Prima OPG Korošec, M.P. Miškine 108, 48316 Đelekovec

3. Ja __________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe ___________________, primljene dana _______________ .

- potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru)

- datum.


Povrat robe

Robu vratite ili je predajte nama (OPG Korošec, M.P. Miškine 108, 48316 Đelekovec), bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.


Primjedbe i prigovori

1. Sukladno čl. 10 ZZP, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje pisane prigovore pošalju na adresu e-pošte: opg-korosec@artinsoap.com ili pisanim putem na adresu: OPG Korošec, M.P. Miškine 108, 48316 Đelekovec

2. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će putem e-pošte odgovoriti u roku 14 dana. Korištenjem naše internetske stranice korisnik/kupac prihvaća ove Uvjete korištenja.


176 views0 comments

Recent Posts

See All

Drugi o nama

RTL.hr https://www.rtl.hr/vijesti-hr/mali-biznisi/4049980/podravska-obitelj-nagradjivana-je-za-svoj-sapun-od-kozjeg-mlijeka-na-proizvodnju-nas-je-nagovorio-prijatelj/ Mentorica.biz https://mentorica.b

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page